Historie

De har i nesten hundre år vært tennisbaner på Larkollen, i tilknytning til hotellene og pensjonatene.  Det nåværende anlegget sto ferdig i 1976, samme år som Larkollen Tennisklubb ble stiftet.

De tre sentrale personene i dette store løftet var Georg Eek, Helge Koren og Ole Johan Syvertsen. Larkollen Tennisklubb fikk snart ord på seg for å kunne skilte med to fremragende grusbaner, så gode at det i flere år ble arrangert Grand Prix turneringer her der Norges beste spillere i de ulike årsklasser stilte opp. Turneringen trakk skuelystne fra fjern og nær og skrenten på vestsiden ble til et fuglefjell av tilskuere. Den mest berømte spilleren som gjestet banen var utvilsomt Yannick Noah, men det er mulig at det var andre ting enn tennisen som trakk franskmannen til Larkollen. En annen populær turnering var Martini Cup, sponset av den habile tennisspiller og badegjest Fredrik Blom der klubbens medlemmer utfordret hverandre i en turnering som var like sosial som navnet tilsier. Blant de mest prominente deltagerne var den mangeårige norgesmesteren og Wimbledon-deltager Torgny Haanes som hadde sommerhus på Larkollen.

Hvert år ble det også arrangert klubbmesterskap i alt fra single til mixed double, men etter hvert som det ble færre lokale, aktive spillere forsvant denne tradisjonen. Slektsturneringen har derimot kommet for å bli, helt fra den så dagens lys under Larkolluka i 2001.  Spillere med mer eller mindre godt definert slektskap kan delta og de  siste årene har det vært opp mot 35 doublepar på tablået.

Larkollen Tennisklubb kan fortsatt skilte med det mange hevder er  Norges fineste grusbaner, noe som skyldes at det blir gjort et grundig arbeid med påfylling av ny, rød  grus og mange runder med raking og valsing foran hver sesong. Nils Jørgen Eek var en pådriver for dette i en årrekke og er i likhet med grunnleggerne æresmedlem i klubben. I 2020 har Larkollen Tennisklubb 57 familie-medlemskap og 18 enkeltmedlemmer, en god blanding av fastboende og feriegjester. Alle som vil har mulighet til å begynne med en fin sport som kan spilles av folk i alle aldersgrupper på våre lokale baner.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s